Behandelverloop

1. Aanmelding (met een verwijsbrief)

Om je aan te melden bij De GeluksManager heb je een verwijzing nodig van je huisarts.

2. Screening verwijsbrief
Een psycholoog beoordeelt je verwijzing en bepaalt of De GeluksManager jou kan helpen. Indien nodig vragen we extra informatie aan je verwijzer of nemen we contact met je op.
3. Vragenlijsten
Voordat je bij ons langskomt voor de intake, mailen we je een paar vragenlijsten toe. Op die manier kunnen onze behandelaren al een idee krijgen van de uitdagingen die je mogelijk ervaart, op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op de intake. Zo zorgen we ervoor dat we direct aan de slag kunnen met wat er voor jou echt toe doet!
4. Intake
We nodigen je uit voor een intake van 1,5 uur. Tijdens deze sessie bespreken we je klachten, hoe lang je hier al mee kampt, en wanneer ze verergeren of verminderen. Je gaat in gesprek met 2 psychologen: een behandelaar en een regiebehandelaar.
5. Adviesgesprek
Nadat we je gesproken hebben gaan we al jouw informatie nog eens bekijken – denk aan een soort diepgaande analyse. Tijdens een Multi Disciplinair Overleg wordt dit besproken, hierdoor kunnen onze behandelaren samen tot een volledig beeld komen van jouw situatie en hoe we je het beste kunnen helpen. Daarna volgt er een adviesgesprek, waarin we het behandelplan uit de doeken doen. We hechten er enorm veel waarde aan dat jij ook mee bepaalt aan jouw behandeldoelen en de manier waarop we je het beste kunnen helpen.
6. Evaluatie behandeling
Afhankelijk van de problemen blikken we iedere drie of zes maanden terug op de behandeling. Dit doen we in samenwerking met jou, je behandelaar en de regiebehandelaar. Tijdens deze gesprekken vragen we je om vragenlijsten in te vullen, zodat we een goed beeld krijgen van de vooruitgang van de behandeling. Op die manier bepalen we samen of de gekozen aanpak nog steeds werkt of dat we het anders moeten doen. Jouw feedback is belang
7. Afsluiting behandeling
We sluiten het traject pas af wanneer al jouw behandeldoelen zijn bereikt. We vragen je om nog eens terug te blikken op jouw hele behandeling via een online vragenlijst. Jouw behandelaar schrijft dan een eindbrief die naar de verwijzer wordt verstuurd. Hierin wordt in het algemeen duidelijk aan welke problemen is gewerkt, hoe we dat hebben aangepakt en wat jouw resultaat is.