Psychologische hulp kinderen

Soms maken ouders zich zorgen over de ontwikkeling van hun kind. Misschien gaat het niet zo lekker op school, zit het kind niet lekker in zijn/haar vel of zijn er spanningen thuis. Natuurlijk hoort dit er een beetje bij en kunnen ouders en kinderen deze problemen vaak zelf oplossen, maar helaas lukt dit niet altijd. Sommige problemen lossen zich niet vanzelf op en dan is het slim om gespecialiseerde hulp in te schakelen voordat zaken erger worden.

Het team van De GeluksManager staat gelukkig klaar om specialistische jeugd-GGZ te bieden aan kinderen, jongeren en hun ouders. In dit proces staan we zij aan zij met het kind en gezin en werken we samen aan een plan om ervoor te zorgen dat iedereen weer lekker in zijn/haar vel zit.

Kinderen GGZ

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Welke behandelvormen?

Bij De GeluksManager werken we met een enthousiast team van behandelaren die voor elke zorgvraag onderzoeken wat de beste aanpak is. We kunnen daarbij verschillende behandelvormen inzetten, waaronder:

Daarnaast bieden we op individueel niveau een ruim aantal mogelijkheden voor op maat gemaakte behandeling. Dit kan zowel voor jongeren alleen zijn of in combinatie met de ouders. Onze aanpak wordt volledig aangepast aan de specifieke behoeften en situatie van ieder persoon, waardoor we de meest effectieve ondersteuning kunnen bieden.

Overige informatie

Lorem ipsum

Een psycholoog beoordeelt je verwijzing en bepaalt of De GeluksManager jou kan helpen. Mocht het nodig zijn, vragen we extra informatie aan je verwijzer of nemen we contact met je op.

Vragenlijsten
Voordat je bij ons langskomt voor de intake, mailen we je een paar vragenlijsten toe. Op die manier kunnen onze behandelaren al een idee krijgen van de uitdagingen die je mogelijk ervaart, en zich zo goed mogelijk voorbereiden op de intake. Zo zorgen we ervoor dat we direct aan de slag kunnen met wat er voor jou echt toe doet!

Intake
We nodigen je uit voor een intake van 1,5 uur. Tijdens deze sessie bespreken we je klachten, hoe lang je hier al mee kampt, en wanneer ze verergeren of verminderen. Je gaat in gesprek met 2 psychologen: een behandelaar en een regiebehandelaar.

Adviesgesprek
Nadat we je gesproken hebben gaan we al jouw informatie nog eens bekijken – denk aan een soort diepgaande analyse. Tijdens een Multi Disciplinair Overleg wordt dit besproken, hierdoor kunnen onze behandelaren samen een volledig beeld creëren van jouw situatie en hoe we je het beste kunnen helpen. Daarna volgt er een adviesgesprek, waarin we het behandelplan bespreken. We hechten er enorm veel waarde aan dat jij ook mee bepaalt aan jouw behandeldoelen en de manier waarop we je het beste kunnen helpen.

Start behandeling
Hierna beginnen we aan jouw weg te werken. Je krijgt een eigen behandelaar en regiebehandelaar, deze zullen jouw hele route volgen van begin tot eind. Samen werken we aan de vastgestelde behandeldoelen en zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt die je verdient. Deze is gebaseerd op bewezen effectieve aanpakken.

Evaluatie behandeling
Afhankelijk van de problemen blikken we iedere drie of zes maanden terug op de behandeling. Dit doen we in samenwerking met jou, je behandelaar en de regiebehandelaar. Tijdens deze gesprekken vragen we je om vragenlijsten in te vullen, zodat we een goed beeld krijgen van de vooruitgang van de behandeling. Op die manier bepalen we samen of de gekozen aanpak nog steeds werkt of dat we het anders moeten doen. Jouw feedback is belangrijk!

We sluiten het traject pas af wanneer al jouw behandeldoelen zijn bereikt. We vragen je om nog eens terug te blikken op jouw hele behandeling via een online vragenlijst. Jouw behandelaar schrijft dan een eindbrief die naar de verwijzer wordt verstuurd. Hierin wordt in het algemeen duidelijk aan welke problemen is gewerkt, hoe we dat hebben aangepakt en wat jouw resultaat is.

Een meevaller in dit traject is dat de gemeenten alle jeugdhulp en jeugd-GGZ vergoed. De GeluksManager staat klaar om kinderen, jongeren en gezinnen in Zuid-Limburg te helpen naar een gelukkige toekomst. Het ligt aan jouw gemeente wat de stappen om je aan te melden zijn. De contactpersonen van jouw gemeente zijn er om je daarbij te helpen!

Heerlen, Landgraaf en Voerendaal
In Heerlen, Landgraaf en Voerendaal is JENS verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Aanmelden voor jeugdhulp of jeugd-ggz gaat via je eigen gemeente:

Gemeente Heerlen
Bel 045 – 5604004 of mail naar [email protected]

Gemeente Landgraaf
Bel 14-045 of mail naar [email protected]

Gemeente Voerendaal
Bel 045 – 560 25 61 of mail naar [email protected]

Overige gemeenten van Zuid-Limburg
In alle andere Zuid-Limburgse gemeenten is De GeluksManager aangesloten bij Zorgcoöperatie Limburg. Aanmeldingen voor jeugdhulp en jeugd-ggz lopen via Expertisecentrum Leren & Gedrag. Om je aan te melden, mail je naar [email protected] of je kunt bellen met 085 – 002 21 39

Direct contact

Mail voor Volwassenen GGZ Limburg naar
[email protected]

Mail voor Jeugd GGZ Limburg naar
[email protected]

Bel De GeluksManager GGZ Limburg
046-4363800