Rouw en verlies

Het is natuurlijk heel verdrietig en heftig als je een verlies van dichtbij meemaakt. Je partner, een ouder, een kind, of een grootouder verliezen, het zijn allemaal verschillende vormen van verlies. Wie weet was jullie band wel heel hecht. Helaas gaat rouw verder dan alleen het overlijden van dierbaren. Wanneer je je partner verliest bij een echtscheiding, je baan verliest, ongewild kinderloos blijft en dus ook ongewild geen opa en oma kan worden of het verlies van je gezondheid. Het gooit ons leven, meestal tijdelijk, van de baan; je bent de balans kwijt, maar het kan ook een keerpunt in je leven zijn. Dingen die belangrijk leken te zijn, krijgen ineens een andere betekenis. Dit verlies verbinden met je verdere levenspad is intens en het is logisch als je behoefte hebt aan extra ondersteuning.

Rouw en verlies zijn diepgaande emotionele processen waarbij het leren omgaan met het verlies van een dierbare centraal staat, met liefde als kern. Het verdriet dat we ervaren is een natuurlijk reactie op het gemis en we zien het eerder als het overleven van verlies dan als het verwerken ervan. Iedereen bewandelt zijn eigen pad in dit proces, maar je staat er niet alleen voor.

Rouw is een uniek en persoonlijk proces, dat begrijpen we en daarom bieden we ondersteuning op maat. We begeleiden je door de verschillende rouwtaken, staan naast je tijdens het maken van een levenslijn en bieden een luisterend oor terwijl we samen jouw pad bewandelen. De ondersteuning die we bieden komt van het gedachtegoed vanuit Manu Keirse en Luuc Smit, maar we vullen dit aan met persoonlijke behandelingen. Vooral wanneer het verlies het leven flink heeft verstoord of wanneer er sprake is van trauma. We zijn er om je te helpen met de draad van het leven weer op te pakken en op zoek te gaan naar een betere balans, omdat iedereen rouwt op zijn eigen manier.

Niet alleen jij, maar het hele gezin wordt geholpen, we gaan deze verbinding aan. Naast individuele en gezinsgesprekken zijn er verschillende tools die we kunnen inzetten. Maar het begint met een gesprek; met luisteren, luisteren en nog beter luisteren. De GeluksManager helpt je op weg om weer meer geluk uit het leven te kunnen halen.

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*