De geluksManager

Ben ik eigenlijk wel gelukkig? Hoe word ik gelukkig(er)? Dit zijn vast vragen die je weleens bezighouden, waar je ’s nachts wakker van ligt, en jezelf stelt. Iedereen staat er soms wel bij stil of ze zich nou echt gelukkig voelen.

Tijdens een gezellig etentje kunnen er makkelijk een paar oneliners uitvliegen, zoals ‘geluk heb je zelf in de hand’ of ‘geluk zit hem in de kleine dingen’. En dan, bam, komt het besef: ik voel me niet meer zo blij en vrolijk, ik loop mezelf voorbij en niemand lijkt het op te merken. Je slaapt slechter, piekert meer en haalt herinneringen op die je uit balans hebben gebracht. Misschien is er recentelijk iets in je relatie gebeurd, speelt er iets op je werk, of zijn er onveilige situaties geweest die nog steeds aan je knagen. Eerst kon je deze gedachten wegdrukken, maar nu komen ze steeds vaker naar boven. Je kunt ze niet meer negeren, je voelt je angstig en schaamt je voor je negatieve gedachten. Maar hé, die simpele quotes hebben wel een kern van waarheid: ‘geluk heb je zelf in de hand’. Tijd om daar iets mee te doen! Bij De GeluksManager ben je aan het juiste adres en werken wij samen aan een positieve toekomst!

De hierboven beschreven situaties en gedachten kunnen elke dag weer opspelen. Dit was dan ook precies wat onze professionals heeft geïnspireerd om actief te worden in het werkveld van zorg en hulpverlening. Ze begonnen met een eenvoudig doel: anderen helpen om gelukkiger te worden en een luisterend oor te bieden. Deze passie is ontstaan of gegroeid door hun eigen ervaringen of door te luisteren naar de verhalen van geliefden. Al deze ervaringen hebben onze professionals gebracht tot waar ze nu zijn. Ze zijn energiek en benaderbaar, en gehecht aan hun vakgebied in de psychologie.

DGM: De GeluksManager is onderdeel van De GezinsManager

DGM! Deze drie krachtige letters vormen de kern van onze naam: De GezinsManager. We hebben besloten om ‘ons merk’ verder uit te breiden rondom deze letters. Zo is de DGM-formule ontstaan, waar De GeluksManager onderdeel van is.

Een korte reis door de tijd: Steeds vaker zagen we in het jeugdzorg werkveld het respect verdwijnen. Zowel voor ouders als het gezinsleven. De toon werd belerend en betuttelend, en adviezen werden te dwingend gebracht. We voelden ons hier niet prettig bij en wilden onze eigen visie op jeugdzorg beter naar voren brengen.

Wij geloven dat ouders en kinderen juist in moeilijke tijden een steun in de rug verdienen. Als dingen wat stroever verlopen, staan we klaar om samen met hen naar oplossingen te zoeken die passen bij hun leefwereld. Wij zijn er voor ze wanneer het stroef loopt, en gaan samen op zoek naar oplossingen die aansluiten bij de leefwereld van het gezin. Want laten we eerlijk zijn, het (gezins)leven gaat niet altijd over roosjes. Soms is het gewoon enorm lastig en ingewikkeld door relatieproblemen, incidenten, of verliezen. Hoe moeilijk het ook kan zijn, ‘wonen doe je thuis’, en zo wilden we duidelijk maken! Onze naam werd De GezinsManager en in 2013 maakten we onze start. Met de slogan ‘Samen op weg naar nieuw gezinsgeluk’ laten we nog steeds zien dat onze hulp en diensten vanuit samenwerking worden aangeboden. Samen met de cliënt, samen met verwijzers, samen met alle betrokken in het zorgveld. Dat is onze belofte: samen groeien naar nieuw geluk!

In 2013 begonnen wij kleinschalig, maar na een reis van ruim 10 jaar, is de GezinsManager nu actief in alle zuidelijke provincies van Nederland! In 2023 openden wij onze locaties in Sittard en Brunssum. Voordat we deze stap konden zetten hebben we een overnametraject doorlopen met de ggz- en jeugdzorgaanbieder MTSR. Hierdoor hebben we ons zorgaanbod binnen De GezinsManager kunnen uitbreiden met ggz-diensten voor (jong)volwassenen en een gespecialiseerd behandelaanbod en diagnostiek voor kinderen. Deze overname heeft onze ambities versterkt en we zijn vastbesloten om met een zo breed mogelijk hulpaanbod aan de slag te gaan. Daarnaast is het ook ons doel om in meer regio’s in (Zuid)Nederland actief te zijn.

Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat het een goede stap is om ons GGZ-aanbod verder uit te breiden en onze expertise en verschillende behandelingen voor volwassenen en jongvolwassenen nog sterker te benadrukken. Als team zijn we ervan overtuigd dat we dit het beste kunnen doen met een nieuw merk, hierbinnen kunnen we de GGZ-diensten nog beter profileren. Daaruit is ‘De GeluksManager’ ontstaan! De naam sluit perfect aan bij onze DGM-pijlers.

Het DGM team

Elk jaar staan wij met een team van meer dan 50 jeugdzorg professionals klaar om meer dan 650 kinderen en hun ouders te helpen en te ondersteunen. Daarnaast bieden we persoonlijke behandelingen aan meer dan 250 volwassenen met een team van 10 psychologen en therapeuten vanuit onze locatie in Limburg. We hebben (langdurige) contracten met alle gemeenten in onze regio’s en zijn ook nog eens deel van regionale samenwerkingsverbanden.

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*