Groepsaanbod

Bij De GeluksManager zijn we ervan overtuigd dat je samen sterker staat. We begrijpen dat je misschien liever je problemen bespreekt in een vertrouwensband met je eigen behandelaar, maar als je de behoefte voelt om dit te delen in een groep, moedigen wij dat aan. In groepen kun je namelijk veel van elkaar leren. Op dit moment bieden wij de volgende groepsbehandelingen aan:

De belangrijkste regel binnen deze groepsbehandeling is: we spreken niet inhoudelijk over trauma. Wat we vooral doen is samen leren over de kenmerken van een trauma-gerelateerde stoornis, de effecten op het dagelijks leven, vermijdingsstrategieën, veiligheidsgedrag en mogelijke behandelvormen. Ook staan we stil bij het effect van trauma op je lichaam en de rol van de polyvagaaltheorie. Voormalige cliënten delen hun ervaringen om te laten zien welke effecten traumabehandeling kan hebben. Deze groep bereid je voor op een individueel behandeltraject en biedt vaak steun, waardoor je je niet alleen voelt.

In deze groepsbehandeling hebben we een belangrijke regel: we spreken niet inhoudelijk over trauma. In plaats daarvan richten we ons op het samen leren over de kenmerken van trauma-gerelateerde stoornissen, de effecten op het dagelijks leven, vermijdingsstrategieën, veiligheidsgedrag en mogelijke behandelvormen. Ook staan we stil bij het effect van trauma op je lichaam en de rol van de polyvagaaltheorie. Voormalige cliënten worden betrokken bij de groep om hun ervaringen te delen en om te laten zien welke effecten traumabehandeling kan hebben. In deze groep word je voorbereid op een individueel behandeltraject. Groepsbehandelingen geven vaak steun en laten je merken dat je niet alleen bent.

De groepsbehandeling voor mensen met ADHD heeft een positief effect. Hier bieden we een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin mensen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) samenkomen om te leren, te groeien en vaardigheden te ontwikkelen om beter om te gaan met de uitdagingen die bij deze aandoening horen. Van concentratieproblemen tot impulsiviteit en hyperactiviteit, ADHD kan verschillende delen van het dagelijks leven beïnvloeden.

In onze groepsbehandeling worden deelnemers aangemoedigd om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen en te leren van elkaars perspectieven en strategieën. Het voelt als een groep waar begrip en steun centraal staan. En we gaan verder dan dat! Het biedt ook een platform om praktische vaardigheden aan te leren en verschillende therapieën te verkennen, zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Door de interactie met anderen die vergelijkbare ervaringen hebben, vergroten deelnemers hun zelfvertrouwen, verbeteren ze hun sociale vaardigheden én ontwikkelen ze een gevoel van empowerment om met hun ADHD effectief om te gaan in verschillende levenssferen.

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*